Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aprikosmarmelad

Om man vill kan man koka med en vaniljstång. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur kärnorna och lägg ner i kastrullen. Ta bort vaniljstången när marmeladen är färdig. Passar bra till ostar och croissanter.

AprikosmarmeladAprikosmarmeladAprikosmarmelad
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 gaprikoser
  • 0,5 dlvatten
  • 3,5 dlströsocker
  • 0,5citron- saften

Gör så här

  1. Dela aprikoserna på mitten och kärna ur dem. Skär aprikoserna i bitar och lägg i en kastrull. Häll på vattnet och koka upp, låt sjuda i cirka 10 minuter med lock. Rör om då och då.

  2. Tillsätt sockret och citronsaften. Sänk värmen och sjud i ytterligare 5–10 minuter utan lock. Rör om emellanåt.

  3. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på locken.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök