Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Om man vill kan man koka med en vaniljstång. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur kärnorna och lägg ner i kastrullen. Ta bort vaniljstången när marmeladen är färdig. Passar bra till ostar och croissanter.
Dela aprikoserna på mitten och kärna ur dem. Skär aprikoserna i bitar och lägg i en kastrull. Häll på vattnet och koka upp, låt sjuda i cirka 10 minuter med lock. Rör om då och då.
Tillsätt sockret och citronsaften. Sänk värmen och sjud i ytterligare 5–10 minuter utan lock. Rör om emellanåt.
Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på locken.
Recept från Mitt kök