Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Precis som lammspetten kan spetten stekas runt om i stekpanna och sedan kallna. Värm dem mitt i ugnen i 200° 8-10 min före servering.
Putsa och skär kycklingfiléerna i bitar, ca 3 x 3 cm.
Marinad: Halvera och pressa saften ur limen. Kärna ur och skär chilin i bitar. Mixa limesaft, chili, aprikosmarmelad, soja, olja och socker med mixerstav. Blanda kycklingen med marinaden och låt stå i kylskåpet och marinera ca 6 timmar.
Dipp: Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Skala och finriv ingefäran. Halvera och pressa saften ur limen. Blanda ingefära, limesaft, soja, vatten, socker, majsstärkelse och olja i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt dippen kallna. Blanda i sesamfrön och gräslök precis före servering.
Låt kycklingbitarna rinna av och trä upp dem på små blötlagda grillspett av trä. Krydda med salt.
Grilla spetten runt om på utegrill eller i grillpanna ca 10 min, tills de är helt genomstekta. Servera spetten med dippen.