Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på aprikosmakroner. Aldrig tidigare har den gamla klyschan försvinnande goda passat så bra!
Aprikoskräm: Hacka aprikoserna och lägg dem i en skål. Koka upp vatten och häll det över aprikoserna så att det täcker. Låt svalna. Låt aprikoserna rinna av och mixa dem med florsockret till en slät kräm. Ställ i kylen.
Skålla, skala och mal mandeln. Mixa den med 1/2 dl florsocker.
Vispa äggvitorna till fast skum i en torr och ren bunke. Tillsätt socker och 2 dl florsocker, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Sikta ner den malda mandeln eller mandelmjölet.
Spritsa ut smeten i 1 cm stora klickar på två plåtar med bakplåtspapper. Banka plåten i bänken så att de flyter ut lite. Låt vila i rumstemperatur 15 min. Sätt ugnen på 200°.
Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen 7-8 min, tills de lossnar från plåten. Ta ut och låt kallna.
Lägg ihop bottnarna två och två med en klick aprikoskräm emellan.