Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här kakorna är som små ljuvliga aprikosgrottor! Blanda hälften av aprikoserna i degen och tryck ner resten i formarna innan kakorna gräddas.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa upp smör och honung. Blanda i vetemjöl och havregryn. Klipp aprikoserna i bitar. Blanda i hälften av aprikoserna i degen. Rulla ut degen till en längd cirka 4-5 centimeter i diameter.
Skär upp rullen i cirka 2-3 centimeter breda bitar (om degen är mjuk kan och det är svårt att skära kan man sätta in den i kylen en timme). Lägg bitarna i pappersbullformar med snittytan uppåt på en plåt. Fördela resten av aprikosbitarna över kakorna och tryck ner dem lite i degen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna på ett galler.
Recept från Mitt kök