Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aprikoskakor

De här kakorna är som små ljuvliga aprikosgrottor! Blanda hälften av aprikoserna i degen och tryck ner resten i formarna innan kakorna gräddas.

Aprikoskakor
Aprikoskakor
Aprikoskakor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 0,75 dlhonung- flytande
  • 4,55 dlvetemjöl
  • 2 dlhavregryn
  • 150 gaprikoser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa upp smör och honung. Blanda i vetemjöl och havregryn. Klipp aprikoserna i bitar. Blanda i hälften av aprikoserna i degen. Rulla ut degen till en längd cirka 4-5 centimeter i diameter.

  3. Skär upp rullen i cirka 2-3 centimeter breda bitar (om degen är mjuk kan och det är svårt att skära kan man sätta in den i kylen en timme). Lägg bitarna i pappersbullformar med snittytan uppåt på en plåt. Fördela resten av aprikosbitarna över kakorna och tryck ner dem lite i degen.

  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök