Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aprikosfylld kyckling med baconströssel och persiljebulgur

Torkade aprikoser och färska apelsiner ger kycklingen en sötsyrlig smak och god skysås.

Aprikosfylld kyckling med baconströssel och persiljebulgurAprikosfylld kyckling med baconströssel och persiljebulgurAprikosfylld kyckling med baconströssel och persiljebulgur

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- små (à 125 g)
  • 8aprikoser- torkade
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2apelsiner
  • 1 mskkycklingfond- koncentrerad
  • 1bacon- (140 g)
  • 2 dlbulgur
  • 1 dlbladpersilja- strimlad
  • 400 gbroccolibuketter- frysta

Gör så här

  1. Skär ett snitt längs med i kycklingfiléerna och fyll dem med 2 aprikoser vardera. Krydda dem med salt och peppar. Lägg kycklingen i en traktörpanna.

  2. Skala den ena apelsinen och skär den i små bitar. Ta till vara saften. Halvera och pressa saften ur den andra apelsinen. Blanda apelsinsaft och fond och häll över kycklingen.

  3. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 min tills kycklingen är genomkokt.

  4. Strimla baconet. Stek det i en stekpanna tills det är riktigt knaperstekt. Låt det rinna av på hushållspapper.

  5. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Blanda den med persilja. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 3 min.

  6. Strö baconet över kycklingen och servera med bulgur och broccoli. Ca 490 kcal per portion, 14 g fett, 43 g protein, 44 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?