Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aprikoser och päron med vaniljsirap

Recept på aprikoser och päron med vaniljsirap. Mandel, aprikos och päron är en riktigt god smakkombination. Frukten får extra koncentrerad smak när den grillas. 

Aprikoser och päron med vaniljsirap
Aprikoser och päron med vaniljsirap
Aprikoser och päron med vaniljsirap

Ingredienser

  • 500 gaprikoser- eller små persikor
  • 2päron
  • 1 mskolivolja- mild, eller rapsolja
  • mynta- eller citronmeliss

Vaniljsirap

  • 0,5vaniljstång
  • 1 dlrårössocker
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,5 dlvatten
  • 1 mskbourbon

Tillbehör

  • 50 gsötmandel- skalad
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Vaniljsirap: Snitta vaniljstången på längden och lägg ner i en kastrull. Tillsätt socker, honung, citronsaft, vatten och bourbon. Koka ihop ca 5 min. 

  2. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme ca 3 min.  

  3. Frukt: Halvera aprikoserna och plocka bort kärnan med en tesked. -Skiva päronen på längden. Pensla fruktköttet lätt med olja. 

  4. Grilla aprikoser och päron med fruktköttssidan ner 5–10 min, tills de fått färg och känns mjuka. 

  5. Lägg upp frukten på ett fat. Ringla över vaniljsirap och strö på mandel och mynta. Servera med glass. 

Vad tyckte du om receptet?