Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aprikoser med kanel

Aprikoser med kanel
Aprikoser med kanel
Aprikoser med kanel
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 12 burkaraprikoser- konserverade med spad
  • 1,5 tskkanel
  • 1 dlsocker
  • 100 gsmör
  • 1 pktsmördeg
  • 1ägg- vispat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Häll ut 3/4 dl av aprikosernas egen vätska i en stekpanna/kastrull tillsammans med kanel, socker och smör. Låt blandningen sjuda i cirka 10 minuter.

  3. Fördela under tiden smördegen i fyra små formar eller en större. Nagga kanter och botten med en gaffel.

  4. Pensla skalet med vispat ägg. Förgrädda pajskalet i några minuter tills den fått lite färg.

  5. Placera aprikoserna med runda sidan upp och häll över vätskan.

  6. Grädda i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills kanterna börjar få färg. Låt vila i minst 10-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök