Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aprikosbulgur med halloumi

Torkad frukt och nötter är alltid gott i maten, dessutom passar det väldigt bra till den stekta haloumin.

Aprikosbulgur med halloumiAprikosbulgur med halloumiAprikosbulgur med halloumi
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 ghalloumi
  • olivolja

Bulgur

  • 2,5 dlfullkornsbulgur
  • 5 dlgrönsaksbuljong
  • 0,5 tskharissa- (nordafrikansk kryddblandning)
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 strödlök- hackad
  • 2 dlaprikoser- torkade,strimlade
  • 1 dlkoriander- eller bladpersilja, hackad
  • 50 gvalnötter- grovhackade
  • 2 stavokado

Dressing

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 stvitlöksklyfta- pressad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen. 2 Koka bulgur i buljongen tillsammans med harissa. Tillsätt olja och rör grynen fluffiga. 3 Blanda i lök, aprikoser, örter och nötter. Dela och kärna ur avokadon, gröp ur köttet och vänd ner i bulgursalladen. 4 Skiva haloumin och stek i olivolja. Servera bulgursalladen med halloumi och dressing.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök