Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aprikos- och yoghurtglass med kanel

Svalkande och god yoghurtglass med bara fyra ingredienser. Yoghurt, aprikoser, socker och kanel. Har du ingen glassmaskin går det bra att använda en bakform som du ställer in i frysen.

Aprikos- och yoghurtglass med kanel
Aprikos- och yoghurtglass med kanel
Aprikos- och yoghurtglass med kanel
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 100 gaprikoser- torkade
  • 300 gyoghurt- naturell 3 %
  • 0,5 dlsocker
  • 0,5 tskkanel

Gör så här

  1. Blötlägg aprikoserna gärna i flera timmar innan glassen görs.

  2. Mixa de blötlagda aprikoserna med socker, kanel och yoghurt till en slät glasskräm.

  3. Kör i glassmaskin. Alternativt ställ i frys och rör om då och då tills glassen känns smidig och fast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök