Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aprikos, timjan och vitlöksbakad knaprig kotlettrad

De sötsyrliga aprikoserna smakar supergott till stekt fläskkött.

Aprikos, timjan och vitlöksbakad knaprig kotlettrad
Aprikos, timjan och vitlöksbakad knaprig kotlettrad
Aprikos, timjan och vitlöksbakad knaprig kotlettrad

Aprikos, timjan och vitlöksbakad knaprig kotlettrad

  • 1,3 kgkotlettrad- hel, med ben och svål
  • 3 mskolivolja
  • 1,5 mskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 krukatimjan
  • 200 gaprikoser- torkade, mjuka
  • 7vitlöksklyftor
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 1 mskvit balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Snitta fettet med en vass kniv. Gnid in köttet med olja, salt, peppar och timjan. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillsätt aprikoser, skalade vitlöksklyftor, vin och vinäger.

  2. Stek kotlettraden i nedre delen av ugnen ca 2 timmar. Sätt därefter ugnen på grill och stek köttet mitt i ugnen ytterligare 10–15 min, så att det blir gyllenbrunt och knaprigt.

  3. Ta ut köttet och låt vila ca 10 min. Skär bort benet och skär köttet i skivor.

  4. Mosa aprikoser och vitlök grovt i vinet. Servera till fläsket.

  5. Att servera till: Potatisstomp eller -puré och lättkokta gröna bönor eller broccoli.

Vad tyckte du om receptet?