Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aprikos- och valnötsbröd

Underbart gott nybakat och att sedan rosta. Skär gärna brödet i skivor och frys in för att enkelt ta fram önskad mängd.

Aprikos- och valnötsbröd
Aprikos- och valnötsbröd
Aprikos- och valnötsbröd
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 30 gjäst
  • 4 dlvatten- rumsvarmt
  • 2,5 dlgrovt dinkelmjöl
  • 2 tsksalt
  • 6,57 dlvetemjöl
  • 50 gvalnötter- grovhackade
  • 12aprikoser- torkade, grovhackade ca

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Lös upp jästen med vattnet. Tillsätt dinkelmjöl och salt och låt det stå i ca 15 min. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och arbeta ihop till en ordentligt arbetad smidig deg. Låt degen jäsa i ca 2 tim under bakduk.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta in valnötter och aprikoser i degen.

  3. Forma degen till ett avlångt bröd och lägg det på en plåt med bakplåtspapper. Låt brödet jäsa i ca 40 min under bakduk. Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 25–30 min. Låt brödet svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?