Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aprikos- och hasselnötsbaguetter

Goda baguetter som passar till frukosten, middagen eller osten efter maten. I receptet har vi blandat det nyttiga dinkelmjölet med specialvetemjöl för att brödet inte ska bli för kompakt. Brödet smakar fantastiskt med en skiva ädelost eller annan smakrik ost.

Aprikos- och hasselnötsbaguetter
Aprikos- och hasselnötsbaguetter
Aprikos- och hasselnötsbaguetter

Ingredienser

  • 1 dlhasselnötter
  • 200 gaprikoser- torkade
  • 50 gjäst
  • 5 dlvatten- ljummet
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskströsocker
  • 1 msksalt
  • 320 gdinkelmjöl fullkorn
  • 5 dlvetemjöl special
  • 1 dlpumpafrö- eller solrosfrö

Till utbakning

  • 0,5 dldinkelmjöl fullkorn

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i torr panna och gnugga bort skalen i en handuk. Blötlägg aprikoserna 15 min i ljummet vatten om de är hårda. Grovhacka nötter och väl avrunna aprikoser. Smula ner jästen i bunke. Lös ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten avvattnet, olivolja, socker, salt, fullkornsmjöl och arbeta in vetemjöl tills degen känna smidig.

  2. Tillsätt hasselnötter, aprikoser och pumpafrö. Arbeta degen tills den släpper i kanten. Låt degen jäsa under bakduk 30 min eller till dubbel storlek.

  3. Strö ut lite dinkelmjöl på bakbordet och baka ut till 3 långa, lite vridna baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30–40 min. Sätt ugnen på 250°.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?