Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Aprikos- och chokladbröd är goda att rosta och servera med färskost och hallonmarmelad.
Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt oljan och häll i mjölet. Arbeta degen ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Blanda ner salt, aprikoser och choklad när 1 minut återstår. Täck bunken med bakduk. Låt jäsa ca 1 timme.
Mjöla två runda brödkorgar, 22 cm i diameter. Dela degen i två delar. Forma till runda bröd. Lägg degen i korgarna, låt jäsa ca 30 min under bakduk.
Sätt ugnen på 250°. Stjälp försiktigt upp bröden på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10 min i nedre delen av ugnen, sänk till 200°. Grädda ytterligare 10 min tills innertemperaturen är 96°.