Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aprikos- och chokladbröd

Aprikos- och chokladbröd är goda att rosta och servera med färskost och hallonmarmelad.

Aprikos- och chokladbröd
Aprikos- och chokladbröd
Aprikos- och chokladbröd
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 5 dlvatten
  • 25 gjäst
  • 2 mskolivolja
  • 10 dldinkelmjöl- siktat (600 g) + 1/2 dl till utbakning
  • 1 msksalt- torkade, hackade
  • 1,5 dlaprikoser
  • 50 gchoklad- mörk, hackad

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt oljan och häll i mjölet. Arbeta degen ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Blanda ner salt, aprikoser och choklad när 1 minut återstår. Täck bunken med bakduk. Låt jäsa ca 1 timme.

  2. Mjöla två runda brödkorgar, 22 cm i diameter. Dela degen i två delar. Forma till runda bröd. Lägg degen i korgarna, låt jäsa ca 30 min under bakduk.

  3. Sätt ugnen på 250°. Stjälp försiktigt upp bröden på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10 min i nedre delen av ugnen, sänk till 200°. Grädda ytterligare 10 min tills innertemperaturen är 96°.

Vad tyckte du om receptet?