Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En butterkaka med en härlig fyllning gjord på aprikos och kokos.
Deg: Lägg mjöl, smör i bitar och socker i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Kör till en smulig massa. Rör ut jästen i mjölken och tillsätt mjölblandningen. Kör till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk, cirka 45 minuter. Smöra en bakform eller pajform med löstagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter.
Fyllning: Kärna ur de färska aprikoserna och lägg i mixerskålen med kniven monterad. Tillsätt kokosflingor, socker och mjukt smör. Kör till en smidig massa.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en platta, cirka 25 x 35 centimeter. Bred ut aprikosfyllningen på degen och rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Skär degen i 12-13 bitar, cirka 3 centimeter tjocka. Ställ dem med snittytan upp i den smorda formen. Låt dem jäsa under bakduk, cirka 30 minuter.
Pensla snittytan med uppvispat ägg och strö över kokosflingor. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 200 grader, 20-25 minuter. Sikta över florsocker och garnera med violer.
Recept från Mitt kök