Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aprikos- & äppelchutney

En hemgjord äppelchutney är ett gott tillbehör till julskinkan. Chutneyn passar också bra till revbensspjällen, korven och den lagrade julosten.

Aprikos- & äppelchutneyAprikos- & äppelchutneyAprikos- & äppelchutney
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gäpplen
  • 200 gaprikoser- torkade
  • 1gul lök
  • 1 dlråsocker
  • 1 dläppelcidervinäger
  • 1stjärnanis
  • 1kanelstång
  • 1 tskingefära- malen
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skär aprikoserna i bitar. Skala och hacka löken.

  2. Blanda alla ingredienser i en ­kastrull. Koka utan lock tills vätskan kokat in, cirka 25 minuter.

  3. Häll upp på en ren glasburk, sätt på lock. Låt kallna. Förvara i kylen

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök