Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äpplen i sherry och enbär

Härligt sötsyrliga blir de rustika äppelhalvorna sjudna i både sherry och cider. Äpplena kan med fördel göras 2 dagar i förväg. Förvara dem svalt.

Äpplen i sherry och enbär
Äpplen i sherry och enbär
Äpplen i sherry och enbär

Ingredienser

  • 4äpplen- gärna Gravensteiner
  • 1 dlsherry- torr, typ Dry Sack
  • 3 dlkiviks äppelcider
  • 3 dlkiviks äppelcider
  • 20enbär- hela
  • 0,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Dela äpplen på mitten och lägg dem i en vid kastrull. Häll över resten av ingredienserna. Täck med bakplåtspapper och låt sjuda sakta, ca 10 min. Låt äpplena kallna i lagen.

  2. Häll av lagen i en kastrull och koka ihop till en simmig sås. Skeda den över äpplena. Ställ kallt tills de ska serveras.

Vad tyckte du om receptet?