Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äpplen i ingefärskola med kvargkräm, kanel­smulor

Söt kola, syrlig kesellakräm och knapriga smulor på toppen - vilken dröm­dessert!

Äpplen i ingefärskola med kvargkräm, kanel­smulor
Äpplen i ingefärskola med kvargkräm, kanel­smulor
Äpplen i ingefärskola med kvargkräm, kanel­smulor
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4äpplen- små
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlsirap- ljus
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 tskingefära- färsk, riven

kesellakräm

  • 1,5 dlkesella- (10 %)
  • 1 mskflorsocker
  • 1,5 mskvispgrädde

Kanelsmulor

  • 0,75 dlvetemjöl
  • 2 mskströsocker
  • 25 gsmör
  • 2 krmkanel- mald
  • 0,5 krmsalt

Garnering

  • ängssyra

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Koka ihop socker, sirap, grädde och ingefära till en kolasmet. Koka äpplena mjuka i kola­smeten ca 8 min. Låt svalna.

  2. Sätt ugnen på 200?. Blanda alla ingredienser till kanelsmulorna och strö ut dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna.

  3. Blanda kesellan med florsocker. Rör i grädden.

  4. Lägg upp äpplena på tallrikar och skeda över kolasåsen. Strö över kanelsmulor och ängssyra och servera med kesellakräm.

Vad tyckte du om receptet?