Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äpple- och myntamarinerade lammspett

Äpple, mynta och lamm – finns det en härligare smaktrio? Här har vi använt oss av lammentrecôte.

Äpple- och myntamarinerade lammspett
Äpple- och myntamarinerade lammspett
Äpple- och myntamarinerade lammspett
Annika Broman

Ingredienser

  • 600 glamm
  • 4vitlökar- hackade
  • 1citron- saft
  • 2citroner- skal
  • 2 dläppeljuice- färskpressad
  • 1 krukamynta
  • 0,5 dlolivolja
  • grillspett
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda samman vitlök, citronskal, citronsaft, grovhackad mynta samt äppeljuice och olivolja. Smaka av med svartpeppar.

  2. Skär köttet i stora kuber och lägg ner i marinaden. Blanda noga, täck över och marinera i kylskåp i cirka 4 timmar, gärna längre.

  3. Tänd grillen och ta fram lammköttet. Trä köttet på grillspett. När du har fin glöd grillar du lammspetten runt om i cirka 6-8 minuter. Lammet är godast om det är rosa inuti. Vänd på spetten flera gånger. Salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök