Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Äpple, mynta och lamm – finns det en härligare smaktrio? Här har vi använt oss av lammentrecôte.
Blanda samman vitlök, citronskal, citronsaft, grovhackad mynta samt äppeljuice och olivolja. Smaka av med svartpeppar.
Skär köttet i stora kuber och lägg ner i marinaden. Blanda noga, täck över och marinera i kylskåp i cirka 4 timmar, gärna längre.
Tänd grillen och ta fram lammköttet. Trä köttet på grillspett. När du har fin glöd grillar du lammspetten runt om i cirka 6-8 minuter. Lammet är godast om det är rosa inuti. Vänd på spetten flera gånger. Salta och peppra.
Recept från Mitt kök