Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är fint att göra kakan med hela äpplen. Hittar man inga små sommaräpplen går det bra att dela lite större frukter. Servera med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass.
Skala äpplena och placera dem på en ugnsfast smord form. Strö lite socker över dem och klicka ut en liten klick smör på varje äpple. Täck formen med folie och förbaka äpplena i ugn, 150 grader, i cirka 45 minuter.
Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, ägg och socker ljust och luftigt.
Blanda ner smält smör och citronskal. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver och rör smeten slät.
Häll eller klicka smeten i formen runt äpplena och grädda i ugn, 175 grader, i cirka 40 minuter.
Recept från Mitt kök