Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äpple och mandelkaka


Det är fint att göra kakan med hela äpplen. Hittar man inga små sommaräpplen går det bra att dela lite större frukter. Servera med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass.

Äpple och mandelkaka

Äpple och mandelkaka

Äpple och mandelkaka

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 8 småäpplen- sommar
  • 3ägg
  • 1,5 dlsocker
  • 150 gmandelmassa
  • 150 gsmör
  • 1citron- rivet skal
  • 2 dlmjöl
  • 0,5 tskbakpulver

Gör så här

  1. Skala äpplena och placera dem på en ugnsfast smord form. Strö lite socker över dem och klicka ut en liten klick smör på varje äpple. Täck formen med folie och förbaka ­äpplena i ugn, 150 grader, i cirka 45 minuter.

  2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, ägg och socker ljust och luftigt.

  3. Blanda ner smält smör och ­citronskal. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver och rör smeten slät.

  4. Häll eller klicka smeten i formen runt äpplena och grädda i ugn, 175 grader, i cirka 40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök