Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Apple merengue pie är en riktig amerikansk klassiker. Receptet gäller för en paj, om man vill göra tre i olika nivåer och storlekar ska man göra tre satser av receptet. Garnera med äppelchips eller skivat äpple.
Skär smöret i tärningar. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och lägg den i en plastpåse i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform 22–24 cm i diameter. Jämna till kanterna med en vass kniv och nagga bottnen med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
Fyllning: Koka upp äppeljuice, socker och 1 dl vatten. Rör ihop majsstärkelse, äggulor och 1 dl vatten. Rör ner den varma blandningen i äggulorna och vispa kraftigt. Häll tillbaka bladningen i kastrullen och sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna.
Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret, lite i taget. Rör till en jämn kräm. Sätt plastfolie på bunken och låt svalna.
Bred ut krämen i pajskalet. Sätt in pajen i frysen medan marängen vispas.
Häll äggvitorna i en ren torr bunke eller i en hushållsmaskin. Koka vatten och socker till 110°. Vispa upp äggvitorna. Låt sockerlagen koka till 121°.
Häll sockerlagen i en fin stråle i äggvitorna och vispa under tiden 2–3 min, sänk hastigheten och vispa tills marängen har svalnat. Bred marängen över krämen. Bränn den med en gasolbrännare. Servera med lönnsirap.