Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Äppelhalvor som gömmer apelsinmarmelad under ett pösigt marängtäcke blir en läcker, söt och syrlig dessert, som dessutom är ganska smal.
Sätt ugnen på 175°. Halvera äpplena och gröp ur kärnhuset med kuljärn eller tesked. Skär gärna av en liten bit på den runda sidan så att de står stadigt i en smord ugnssäker form.
Vispa äggvitan hårt. Tillsätt sockret, lite i sänder och vispa till en tjock och blank smet.
Fyll apelsinmarmelad i hålen efter kärnhuset i äppelhalvorna och klicka marängsmeten ovanpå. Hacka hasselnötterna grovt och strö över marängen. Sätt in äppelhalvorna i ugnen 15-20 minuter eller tills marängen fått fin färg. Känn efter med sticka att äppelhalvorna är mjuka. Serveras ljumma.