Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äpple med marängtäcke

Äppelhalvor som gömmer apelsinmarmelad under ett pösigt marängtäcke blir en läcker, söt och syrlig dessert, som dessutom är ganska smal.

Äpple med marängtäcke
Äpple med marängtäcke
Äpple med marängtäcke

Ingredienser

  • 2äpplen
  • 2ägg- vitor
  • 3 mskströsocker
  • 4 tskapelsinmarmelad
  • 0,5 dlhasselnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Halvera äpplena och gröp ur kärnhuset med kuljärn eller tesked. Skär gärna av en liten bit på den runda sidan så att de står stadigt i en smord ugnssäker form.

  2. Vispa äggvitan hårt. Tillsätt sockret, lite i sänder och vispa till en tjock och blank smet.

  3. Fyll apelsinmarmelad i hålen efter kärnhuset i äppelhalvorna och klicka marängsmeten ovanpå. Hacka hasselnötterna grovt och strö över marängen. Sätt in äppelhalvorna i ugnen 15-20 minuter eller tills marängen fått fin färg. Känn efter med sticka att äppelhalvorna är mjuka. Serveras ljumma.

Vad tyckte du om receptet?