ANNONS: Här kan du hitta boken "Hälsodrycker" av Anna Ottosson (extern länk)
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på äpple- & ingefärskombucha.
Media laddas
Första bryggningen: Koka upp vattnet i en stor kastrull. Lägg i tepåsarna och låt dra ungefär en kvart och plocka därefter upp tepåsarna.
Rör ner sockret och blanda väl och låt vattnet svalna till rumstemperatur.
Häll upp i två glasburkar och lägg i kombuchakultur. Spänn fast en handduk över öppningen med gummiband runt så att inget ovälkommet tar sig in i burkarna. Ställ burkarna på en mörk och varm plats i ditt kök (under diskbänken eller ovanför kylen).
Låt stå i lugn och ro i 7-10 dagar. Bryggtiden varierar beroende på temperaturen där den är placerad.
Det kan ta 7 dagar men också 14 dagar beroende på förhållandena i just ditt kök.
Smaka av kulturen med sugrör under bryggningen tills du får den som du vill ha den.
Nu kan du dricka din kombucha men jag tycker bäst om att smaksätta kombuchan och göra en andra bryggning/jäsning med smaksättning.
Andra bryggningen: Kör äpple och ingefära i juicemaskinen. Blanda ner äppelingefärajuicen i den bryggda kombuchan och rör om. Sätt på ett lock och jäs 1-3 dagar, beroende på smak. Häll upp på flaskor men häll inte ända upp eftersom själva jäsningen fortsätter i flaskan. Förvara därefter i kylskåp. Håller upp till en månad väl kyld.
ANNONS: Här kan du hitta boken "Hälsodrycker" av Anna Ottosson (extern länk)
Recept från Mitt kök