Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apple fritters - friterade äppelknyten

Recept på apple fritters. Vi kunde inte bestämma vad som var godast, att doppa dessa i en kanelsockerblandning, att pudra över florsocker eller att ringla över glasyr. Därför tipsar vi om alla tre. 

Apple fritters - friterade äppelknytenApple fritters - friterade äppelknytenApple fritters - friterade äppelknyten
Apple fritters Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 23äpplen
  • 2 tskcitron- pressad
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 0,5 tsksalt
  • 2ägg
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 dlmjölk

Fritering

  • 1 lfrityrolja

Garnering

  • socker- och kanelblandning- ­glasyr eller florsocker

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplen i tärningar i ca 1 x 1 cm. Blanda dem med citronsaften.

  2. Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vänd ner de torra ­ingredienserna tillsammans med mjölken utan att överarbeta ­smeten. Vänd ner äpplena.

  3. Hetta upp oljan till 180°. Lägg ner några klickar åt gången av ­äppelsmeten i oljan. Fritera tills de är gyllenbruna och genom­gräddade. Låt rinna av på hushållspapper. Doppa dem i socker- och kanelblandning, ringla över glasyr eller pudra över florsocker.

Gör så här

  1. Glasyr gör du genom att blanda 2 dl florsocker med 2 msk vatten och 1 krm pressad citron.

Vad tyckte du om receptet?

KÖKSTIPSET: Glasyr gör du genom att blanda 2 dl florsocker med 2 msk vatten och 1 krm pressad citron.