KÖKSTIPSET: Glasyr gör du genom att blanda 2 dl florsocker med 2 msk vatten och 1 krm pressad citron.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på apple fritters. Vi kunde inte bestämma vad som var godast, att doppa dessa i en kanelsockerblandning, att pudra över florsocker eller att ringla över glasyr. Därför tipsar vi om alla tre.
Skala, kärna ur och skär äpplen i tärningar i ca 1 x 1 cm. Blanda dem med citronsaften.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna tillsammans med mjölken utan att överarbeta smeten. Vänd ner äpplena.
Hetta upp oljan till 180°. Lägg ner några klickar åt gången av äppelsmeten i oljan. Fritera tills de är gyllenbruna och genomgräddade. Låt rinna av på hushållspapper. Doppa dem i socker- och kanelblandning, ringla över glasyr eller pudra över florsocker.
Glasyr gör du genom att blanda 2 dl florsocker med 2 msk vatten och 1 krm pressad citron.
KÖKSTIPSET: Glasyr gör du genom att blanda 2 dl florsocker med 2 msk vatten och 1 krm pressad citron.