Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Appenzeller med fikonkompott

Appenzeller är en schweizisk hårdost med kittyta gjord på opastöriserad komjölk. Kan ersättas med vällagrad emmentaler eller grevé.

Appenzeller med fikonkompott
Appenzeller med fikonkompott
Appenzeller med fikonkompott
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gappenzellerost

Fikonkompott

  • 250 gfikon- färska (ca 8)
  • 100 gfikon- torkade
  • 150 gråsocker- (ca 1 1/2 dl)
  • 0,75 dlvatten
  • 4lagerblad

Gör så här

  1. Skär osten i bitar och lägg upp på fat med smörgåspapper mellan lagren så att de inte klibbar ihop.

  2. Skär de färska och de torkade fikonen i klyftor och blanda med övriga ingredienser i en kastrull. Koka på svag värme utan lock ca 10 min. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?