Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelyoghurtglass

Välj gärna syrliga äpplen till yoghurtglassen.

Äppelyoghurtglass
Äppelyoghurtglass
Äppelyoghurtglass

Ingredienser

  • 1gelatinblad
  • 1,5 dlvatten
  • 3,25 dlströsocker
  • 2 mskglykos
  • 0,5citron- saft
  • 1 dlvatten
  • 4äpplen- Granny Smith
  • 2 mskcitronsaft- pressad
  • 2karamellfärg- grön droppar
  • 3,5 dlmatyoghurt

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 min. Häll vatten, socker och glykos i en kastrull och koka till sockerlag. Dra kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinet och smält det under omrörning i den varma sockerlagen. Låt lagen kallna.

  2. Blanda citronsaft och vatten i en kastrull. Skala äpplena och skär dem i bitar. Lägg ner dem i citronvattnet. Koka äpplena mjuka och mixa dem med citronvattnet. Färga eventuellt purén grön med karamellfärg. Låt kallna.

  3. Tillsätt matyoghurten och kör i glassmaskin. Glassen kan också smaksättas med kanel eller kardemumma. Lägg över i en form med lock och ställ in i frysen minst 4 timmar.

Vad tyckte du om receptet?