Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppeltröst

Äppeltröst är som att dricka en riktigt god äppelpaj. Vill man pimpa ­”pajen” kan man tillsätta ca 2 cl calvados före servering.

Katja Palmdahl
Äppeltröst
Äppeltröst
Äppeltröst
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 8 dläppelmust- ofiltrerad
  • 1kanelstång
  • 0,5 tskkardemummakärnor

Topping

  • 0,5vaniljstång
  • 2äggulor
  • 3 mskströsocker
  • 2 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Värm äppelmusten med kryddorna. Ta kastrullen åt sidan och låt stå och dra ca 15 min. Sila bort kryddorna.

  2. Topping: Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Vispa vaniljfrön, äggulor och socker ljust och fluffigt. Vispa grädden fluffig och vänd ner i äggsmeten.

  3. Fördela den varma musten i glas och toppa med vanilj­grädde.

Vad tyckte du om receptet?