Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelträngsel

Det smakar himmelskt gott med en bit söt, hembakad äppelkaka efter kräftans sälta.

Äppelträngsel
Äppelträngsel
Äppelträngsel
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 gsmör- kylskåpskallt
  • 150 gsocker
  • 1ägg
  • 150 gvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 34äpplen
  • 1 dlhasselnötskärnor
  • 23 mskflorsocker
  • 11,5 dlkolasås- på burk eller tub

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.

  2. Kör smöret, skuret i små bitar, och sockret i en matberedare monterad med en kniv, vitt och pösigt. Tillsätt ägget och kör tills allt blandas. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och kör till en jämn smet.

  3. Lägg smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper och jämna ut den med baksidan av en matsked.

  4. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stick ner dem i smeten. Hacka och strö över nötterna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Sikta över florsockret. Låt kallna. Ringla över kolasåsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök