Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det smakar himmelskt gott med en bit söt, hembakad äppelkaka efter kräftans sälta.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Kör smöret, skuret i små bitar, och sockret i en matberedare monterad med en kniv, vitt och pösigt. Tillsätt ägget och kör tills allt blandas. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och kör till en jämn smet.
Lägg smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper och jämna ut den med baksidan av en matsked.
Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stick ner dem i smeten. Hacka och strö över nötterna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Sikta över florsockret. Låt kallna. Ringla över kolasåsen.
Recept från Mitt kök