Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppeltortilla

Varma tortillabröd med mandelmassa och kanel. Den här smarriga desserten kan du med fördel äta med vispad kokosgrädde eller krämig havrevaniljglass. Garnera med granatäppelkärnor och mynta.

Äppeltortilla
Äppeltortilla
Äppeltortilla
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4tortillabröd- mediumstora
  • 200 gmandelmassa
  • 45 mskhavremjölk- eller mandelmjölk
  • 4äpplen
  • smör- att steka i
  • 4 mskråsocker
  • 2 tskkanel- malen

Till garnering

  • 0,5granatäpple
  • mynta

Gör så här

  1. Värm tortillabröden i en torr stekpannan en och en på båda sidor.

  2. Riv mandelmassan fint och blanda med mandel- eller havremjölk till en len och fin kräm.

  3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek klyftorna i smör, strö över socker och kanel.

  4. Servering: Lägg upp tortillabröden på tallrikar, lägg på mandelkrämen och äppelklyftorna. Garnera med granatäppelkärnor och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök