Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppeltortilla med vit choklad och citron

Skiva äpplena i god tid och lägg i citronvatten. Sedan är det  bara att steka äpplen och tortilla när det är dags för dessert.

Äppeltortilla med vit choklad och citron
Äppeltortilla med vit choklad och citron
Äppeltortilla med vit choklad och citron
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2äpplen- svenska, t ex Gravensteiner
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 1 mskströsocker- + 1 msk
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 50 gvit choklad
  • 4tortillabröd- små, 10 cm i diameter

Tillbehör

  • grädde- lättvispad
  • citronskal- rivet

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Stek dem i 1 msk smör och 1 msk socker ca 2 min. Blanda ner citronskalet.

  2. Hacka chokladen. Fördela äpple och choklad på bröden och rulla ihop. Stek rullarna  med skarven ner i 1 msk smör och 1 msk socker ca 2 min.

  3. Servera direkt med en klick lättvispad grädde och rivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?