Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelte med mynta

Det är bara att bestämma sig: I år slängs inga äpplen. Använd i stället höstens syrliga hjältar till äppelte, mos, chips, paj. Har du varken tid eller lust, ge åtminstone bort dem!

Äppelte med mynta
Äppelte med mynta
Äppelte med mynta
Foto: ANNIKA VANNERUS

Ingredienser

  • 35äpplen
  • myntablad- helst pepparmynta eller temynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 75°. Skala 3–5 äpplen tunt med potatisskalare. Skär skalen i remsor och bred ut dem glest med skalsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. På en plåt ryms skal från 3–5 äpplen.

  2. Torka i varmluftsugn 1–2 timmar. I vanlig ugn går det bra att ställa ugnsluckan lite på glänt.

  3. Lägg ut myntablad glest i en torkställning eller på tidningspapper. Det ska helst vara pepparmynta eller temynta.

  4. Låt torka på mörk plats i rumstemperatur 4–7 dagar. Blanda äppelskal och mynta efter smak i burkar med tättslutande lock.

Vad tyckte du om receptet?