Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är bara att bestämma sig: I år slängs inga äpplen. Använd i stället höstens syrliga hjältar till äppelte, mos, chips, paj. Har du varken tid eller lust, ge åtminstone bort dem!
Sätt ugnen på 75°. Skala 3–5 äpplen tunt med potatisskalare. Skär skalen i remsor och bred ut dem glest med skalsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. På en plåt ryms skal från 3–5 äpplen.
Torka i varmluftsugn 1–2 timmar. I vanlig ugn går det bra att ställa ugnsluckan lite på glänt.
Lägg ut myntablad glest i en torkställning eller på tidningspapper. Det ska helst vara pepparmynta eller temynta.
Låt torka på mörk plats i rumstemperatur 4–7 dagar. Blanda äppelskal och mynta efter smak i burkar med tättslutande lock.