Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Äppelsufflé med kanelglass är en festlig dessert. Öppna inte ugnsluckan under gräddningstiden då sjunker sufflén ihop.
Glass: Koka upp grädde och mjölk. Vispa ihop äggulor och socker. Häll den varma blandningen över äggpöset under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud under vispning till 85°. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna. Ställ glassmeten i kylen och låt den blir riktigt kall.
Blanda ner kanel i glassmeten och frys den i glassmaskin.
Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Stek dem i smör i en kastrull tills de börjar få färg. Rör i mjölet och späd med äppelmust och grädde. Låt sjuda under vispning ca 3 min. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna. Dela äggen. Rör ner äggulorna, en i taget, i äppelsmeten. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd försiktigt ner dem i äppelsmeten.
Fördela smeten i små ugnssäkra portionsformar, smorda och sockrade. Släta till ytan och dra med tummen runt formarnas kanter att smeten kan resa sig under gräddning.
Grädda suffléerna i nedre delen av ugnen ca 15 min. Pudra florsocker över suffléerna och servera dem genast med kanelglassen till.