Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelsufflé med kanelglass

Äppelsufflé med kanelglass är en festlig dessert. Öppna inte ugnsluckan  under gräddningstiden då sjunker sufflén ihop.

Äppelsufflé med kanelglassÄppelsufflé med kanelglassÄppelsufflé med kanelglass
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1äpple- litet
  • 4 msksmör
  • 4 mskvetemjöl
  • 2 dläppelmust
  • 2 dlvispgrädde
  • 4ägg

Garnering

  • florsocker

Kanelglass

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 1,5 dlmjölk
  • 4äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 2 tskkanel- mald

Gör så här

  1. Glass: Koka upp grädde och mjölk. Vispa ihop äggulor och socker. Häll den varma blandningen över äggpöset under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud under vispning till 85°. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna. Ställ glassmeten i kylen och låt den blir riktigt kall.

  2. Blanda ner kanel i glassmeten och frys den i glassmaskin.

  3. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Stek dem i smör i en kastrull tills de börjar få färg. Rör i mjölet och späd med äppelmust och grädde. Låt sjuda under vispning ca 3 min. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna. Dela äggen. Rör ner äggulorna, en i taget, i äppelsmeten. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd försiktigt ner dem i äppelsmeten.

  4. Fördela smeten i små ugnssäkra portionsformar, smorda och sockrade. Släta till ytan och dra med tummen runt formarnas kanter att smeten kan resa sig under gräddning.

  5. Grädda suffléerna i nedre delen av ugnen ca 15 min. Pudra florsocker över suffléerna och servera dem genast med kanelglassen till.

Vad tyckte du om receptet?