Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelmos med mindre socker

Klassiskt äppelmos med bitar av äpple och mindre socker än vanligt. Gott till gröt och yoghurt eller som enkel dessert med gräddmjölk och knapriga havreflarn. Frys in det som inte går åt inom 14 dagar.

Äppelmos med mindre socker
Äppelmos med mindre socker
Äppelmos med mindre socker
Häll äppelmoset i frysaskar eller burkar. Fyll inte för mycket om de ska frysas. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kgäpplen- friska, gärna Aroma, Signe Tillisch eller Gravensteiner
  • 2 dlvatten
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar. Koka under lock med vatten och citronsaft ca 5 min.

  2. Tillsätt sockret och sjud ytterligare 5–10 min. Vispa runt så att de större bitarna slås sönder. Låt kallna. Häll moset i frysaskar eller burkar. Fyll inte för mycket om de ska frysas.

Vad tyckte du om receptet?