Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dela äpplena och lägg dem på en plåt. Baka dem i ugnen på 125 grader i 30 minuter eller tills de har blivit mjuka. Passera äpplena i en potatispassör så att kärnhuset och skalet går bort. Blanda äppelmoset med vatten och citronsaft.
Kör sorbeten i en glassmaskin.
Lägg socker i en kastrull och värm det tills det blir bärnstensfärgat. Lägg i mandlarna och rör om. Häll ut mandlarna på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Vaniljkräm med vispad grädde: Häll ner mjölk och 1/2 dl av grädden i en kastrull. Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg ner skrapet och stången i kastrullen. Koka upp på medelvärme och ställ åt sidan i 1 timme så att all smak dras ur vaniljstången. Vispa äggulorna i en bunke. Tillsätt socker och majsena och vispa till en slät smet. Häll i gräddmjölken tillsammans med äggulorna och ställ på en medelvarm platta. Rör försiktigt i botten på kastrullen med en träslev. Sänk värmen när krämen börjar tjockna. Sila igenom finmaskig sil så att alla eventuella klumpar försvinner. Ställ i kylskåp. Vispa 2 dl grädde tills fluffigt och blanda ihop med vaniljkrämen. Lägg krossade havrekakor i botten på serveringsporslinet och klicka på vaniljkrämen. Lägg sedan på de karamelliserade mandlarna. Avsluta med äppelsorbeten och myntablad.
Recept från Mitt kök