Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelsoppa med kardemummaglass

20 min

Äppelsoppan går utmärkt att förbereda i god tid. Den kan serveras både varm och kall.

Äppelsoppa med kardemummaglass
Äppelsoppa med kardemummaglass
Äppelsoppa med kardemummaglass

Ingredienser

  • 0,5 lvaniljglass
  • 1 tskkardemummakärnor- finstötta
  • 2äpplen- syrliga
  • 1 dlströsocker
  • 4 dlvatten
  • 0,5citron- pressad saft
  • 0,5vaniljstång

Gör så här

  1. Låt glassen bli mjuk och rör ner kardemumman i den. Ställ tillbaka i frysen.

  2. Skala äpplena. Skär dem i fina tärningar. Häll över citronsaft så att de inte mörknar.

  3. Koka upp vattnet och sockret plus vaniljfrön i en kastrull. Lägg gärna i äppelskal och kärnhus för att få ut mer smak. Låt sjuda 5 min. Sila.

  4. Blanda lagen med äppeltärningarna och servera soppan varm eller kall med en klick kardemummaglass.

Vad tyckte du om receptet?