Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelsnö från Österlen

15 min + 30 min i ugn

En härligt fluffig dessert till vilken frasiga jitterbuggare smakar extra gott.

Äppelsnö från Österlen
Äppelsnö från Österlen
Äppelsnö från Österlen

Ingredienser

  • 6gravensteiner- eller Transparent Blanc

Snö

  • 6 mskströsocker
  • 3äggvita
  • 2citronolja- droppar

Tillbehör

  • 8jitterbuggare

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek äpplena hela i mitten av ugnen tills de mjuknat, ca 30 min.

  2. Avlägsna skal och kärnhus. Blanda fruktköttet med strösocker.

  3. Tillsätt äggvitorna och citronoljan. Rör eller vispa tills smeten blir luftig, porös och vit som snö.

Vad tyckte du om receptet?