Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelsmulpaj

God och glutenfri äppelsmulpaj gjord på havregryn och mandelmjöl, sötad med kokossocker och flytande honung. Servera med banana nice cream eller lättvispad grädde.

Äppelsmulpaj
Äppelsmulpaj
Äppelsmulpaj
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Äppelsmulpaj

  • 175 gsmör- kallt
  • 2 dlkokossocker
  • 2 dlhavregryn
  • 2 dlhavremjöl
  • 3 dlmandelmjöl
  • 4äpplen
  • 2 tskkanel- malen
  • 3 mskhonung- flytande

Banana nice cream

  • 10bananer
  • 1 tskvaniljpulver
  • 2 dlkokosmjölk- den fasta kokosmassan (kokosmjölk är ofta separerad i förpackningen – en fastare kokosmassa och en tunnare vätska)
  • 4 mskhavreyoghurt- eller grekisk yoghurt
  • 24 tskhonung

Tillbehör

  • evgrädde- vispad

Gör så här

  1. Äppelsmulpaj: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skär smöret i tärningar. Blanda ihop smör, kokossocker, havregryn och mandelmjöl, till en smulig pajdeg.

  3. Lägg hälften av smulorna i botten av en pajform cirka 22-24 centimeter i diameter.

  4. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Strö över kanelen och ringla över honungen.

  5. Lägg äppelklyftorna i ett cirkelmönster i pajformen och strö över resten av smulorna.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

  7. Banana nice cream: Skala och skiva fyra av bananerna och lägg in skivorna i frysen i minst 5–6 timmar.

  8. Skär upp den sista bananen och mixa de frysta skivorna med den sista bananen. Tillsätt vaniljpulver, kokosmjölk, yoghurt och honung.

  9. Servering: Ringla lite honung över pajen om du vill och servera med banana nice cream eller vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök