Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
God och glutenfri äppelsmulpaj gjord på havregryn och mandelmjöl, sötad med kokossocker och flytande honung. Servera med banana nice cream eller lättvispad grädde.
Äppelsmulpaj: Sätt ugnen på 175 grader.
Skär smöret i tärningar. Blanda ihop smör, kokossocker, havregryn och mandelmjöl, till en smulig pajdeg.
Lägg hälften av smulorna i botten av en pajform cirka 22-24 centimeter i diameter.
Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Strö över kanelen och ringla över honungen.
Lägg äppelklyftorna i ett cirkelmönster i pajformen och strö över resten av smulorna.
Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
Banana nice cream: Skala och skiva fyra av bananerna och lägg in skivorna i frysen i minst 5–6 timmar.
Skär upp den sista bananen och mixa de frysta skivorna med den sista bananen. Tillsätt vaniljpulver, kokosmjölk, yoghurt och honung.
Servering: Ringla lite honung över pajen om du vill och servera med banana nice cream eller vispad grädde.
Recept från Mitt kök