Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brynt smör och muscovadosocker ger smulpajen en härlig smak av kola.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Blanda ihop smör, muscovadosocker, vetemjöl, havregryn och salt till ett smul.
Fyllning: Smält smöret i en kastrull på medelvärme tills det blir brunt och doftar nötigt. Vispa under tiden. Tillsätt sirap, muscovadosocker och vispgrädde och låt det koka i ca 5 min.
Kärna ur och skär äpplena i mindre tärningar. Tillsätt äppelbitarna tillsammans med kanelen till smöret och rör om.
Tryck ut hälften av smuldegen i små portionsformar, 10 cm i diameter. Fyll formarna med äppelfyllningen och strö resten av smuldegen på toppen.
Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.
Topping: Vispa crème fraichen med vaniljsocker och florsocker. Sikta florsocker på pajerna och spritsa eller lägg på krämen med en sked.