Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelsill

Fräsch sill som jag serverar i nubbeglas.

Äppelsill
Äppelsill
Äppelsill
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 burk5-minuterssill- 420 g
  • 2 stäpplen
  • 0,5 dlkörvel- eller persilja, fint hackad
  • 1 stpurjolök- 8 cm bit fint hackad
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dlmajonnäs
  • 2,5 mskäppeljuice- koncentrerad
  • salt
  • svartpeppar- nymalen

Till garnering

  • 1 strött äpple- fint hackad
  • dill- eller gräslök

Gör så här

  1. Låt sillbitarna rinna av i ett durkslag. Finhacka äpplen, körvel och purjolök. Blanda samman med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med äppeljuice, salt och nymalen svartpeppar.

  2. Dela sillbitarna och blanda ner i såsen. Låt stå ett dygn.

  3. Lägg upp i snapsglas och garnera med fint hackat äpple, dill eller gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök