Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelsalsa

Ett älskat och i oändlighet varierat tillbehör. Härligt till både kotlettrad och julskinka.

Äppelsalsa
Äppelsalsa
Äppelsalsa

Ingredienser

  • 2äpplen- syrliga
  • 1 tskäppelcidervinäger
  • 1rödlök- liten
  • 3 mskkapris
  • 1 dlolivolja- eller rapsolja
  • 2 krmsvartpeppar
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Skär äpplet i fina tärningar. Lägg dem i en skål och stänk genast lite vinäger på dem så de inte blir bruna.

  2. Skala, dela och strimla löken på längden. Lägg den i kallt vatten 5 min så blir den mildare.

  3. Häll av vattnet och vänd ihop äpplena och löken, blanda i olja och stänk i vinäger tills du tycker att fin balans har uppstått. Dra något tag med pepparkvarnen och smaka av med salt.

  4. Skeda salsan över den varma kotlettraden.

Vad tyckte du om receptet?