Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saften blir härligt grumlig, likt pressad must. Väljer du att använda äpplen med rött skal så får du rosa äppelsaft. När saften serveras späds den med lika delar vatten eller efter smak. Saften är hållbar i kylen flera veckor. Äppelpurén som blir över kan t ex läggas på frukostgröten.
Kärna ur och skär äpplena i grova bitar.
Mixa äpplen och citronsaft till ett mos i en mixerkanna eller med stavmixer. Häll moset i en stor bunke. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Rör ner socker, vaniljstång och vaniljfrön i äppelpurén.
Koka upp vattnet och häll det över äppelpurén. Rör om och låt blandningen svalna. Täck med lock och låt stå i kylen i ca 2 dygn.
Sila saften genom en finmaskig sil eller silduk. Pressa ur det sista med en slev. Häll saften i flaskor och förslut dem. Förvara saften i kylen.