Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baka äppelkaka i en mindre långpanna med mandelmassa och hyvlat smör. Uppskattat att bjuda på till fikat.
Värm ugnen till 175 grader. Klä en långpanna, cirka 25 × 35 centimeter med bakplåtspapper. Smörj papperet.
Vispa ägg och socker i en bunke tills det blir ljust och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i smeten och vänd försiktigt ner med en slickepott. Bred ut smeten i långpannan.
Skala, dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor och stick ner i smeten. Riv mandelmassan grovt och strö över äpplena. Hyvla kallt smör med osthyvel och lägg i ett lager ovanpå. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt kakan svalna på galler. Skär kakan i 15 bitar. Sikta över florsocker vid serveringen.