Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelrökt ­kalvbringa

Äppelrökt kalvbringa med anjo- & kaffeglaze.

Äppelrökt ­kalvbringa
Äppelrökt ­kalvbringa
Äppelrökt ­kalvbringa
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 kgkalvbringa- med ben
  • 1morot
  • 1gul lök
  • 0,5vitlök
  • rökspån- gärna av äppelträd
  • 2schalottenlökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 msksocker
  • 2 mskkaffebönor
  • 3 mskolivolja
  • 1chilipeppar (anchostyle)- blötlagd
  • 1chipotle (torkad chilifrukt)- blötlagd
  • 3 dlrödvin
  • 3 dlbalsamvinäger- kalvfond salt, för avsmakning

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i 2 centimeter stora bitar. Lägg bringan i en gryta, fyll på med vatten så det täcker och lägg ner grönsakerna och kryddorna. Koka till köttet börja släppa från benet, cirka 3 timmar.

  2. Lägg rökspånen i blöt i cirka 3 timmar.

  3. Finhacka schalottenlöken och vitlök till glazen. Fräs löken mjuk i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt resten av ingredienserna.

  4. Låt glazeblandningen sjuda i cirka 35 minuter. Mixa till slät puré. Smaksätt med balsamvinäger och salt.

  5. Pensla det kokta köttet med glazen och låt marinera i cirka 1 timme.

  6. Lägg rökspånen i folie och stick små hål i folien. Lägg paketet på kolen och sätt locket på grillen. Vänta till spånen börjar utveckla lite rök.

  7. Grilla bringan under lock tills den får gyllen­brun färg. Pensla köttet med glaze under grillningen. Skär upp bringan i mindre bitar vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök