Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Äppelrökt kalvbringa med anjo- & kaffeglaze.
Skär grönsakerna i 2 centimeter stora bitar. Lägg bringan i en gryta, fyll på med vatten så det täcker och lägg ner grönsakerna och kryddorna. Koka till köttet börja släppa från benet, cirka 3 timmar.
Lägg rökspånen i blöt i cirka 3 timmar.
Finhacka schalottenlöken och vitlök till glazen. Fräs löken mjuk i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt resten av ingredienserna.
Låt glazeblandningen sjuda i cirka 35 minuter. Mixa till slät puré. Smaksätt med balsamvinäger och salt.
Pensla det kokta köttet med glazen och låt marinera i cirka 1 timme.
Lägg rökspånen i folie och stick små hål i folien. Lägg paketet på kolen och sätt locket på grillen. Vänta till spånen börjar utveckla lite rök.
Grilla bringan under lock tills den får gyllenbrun färg. Pensla köttet med glaze under grillningen. Skär upp bringan i mindre bitar vid servering.
Recept från Mitt kök