Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelplättar

Doppa äppelringar i kanel och pannkakssmet och få fantastiskt goda plättar som är en perfekt efterrätt eller ett lyxigt mellanmål.

Äppelplättar
Äppelplättar
Äppelplättar
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlmjölk
  • 1ägg- uppvispat
  • 2 msksmör- smält
  • 2 msksmör- till stekning

Fyllning

  • 12röda äpplen- t ex Royal gala
  • kanel- mald

Kanelsocker

  • 2 mskströsocker
  • 1 tskkanel- mald

Gör så här

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser till pannkakssmeten i en skål. Tillsätt mjölk, ägg och smör. Rör till en smidig men ganska tjock smet.

  2. Fyllning: Kärna ur äpplena med en urkärnare och skala dem. Skär dem i ca ½ cm tjocka skivor och strö kanel på dem (det hjälper smeten att fastna på skivorna).

  3. Kanelsocker: Blanda socker och kanel i en djup tallrik.

  4. Doppa en äppelskiva i smeten med hjälp av en gaffel och stek plättarna i lite smör i en medelvarm stekpanna. Doppa plättarna i kanelsockret direkt efter stekning.

Vad tyckte du om receptet?