Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Doppa äppelringar i kanel och pannkakssmet och få fantastiskt goda plättar som är en perfekt efterrätt eller ett lyxigt mellanmål.
Blanda ihop alla torra ingredienser till pannkakssmeten i en skål. Tillsätt mjölk, ägg och smör. Rör till en smidig men ganska tjock smet.
Fyllning: Kärna ur äpplena med en urkärnare och skala dem. Skär dem i ca ½ cm tjocka skivor och strö kanel på dem (det hjälper smeten att fastna på skivorna).
Kanelsocker: Blanda socker och kanel i en djup tallrik.
Doppa en äppelskiva i smeten med hjälp av en gaffel och stek plättarna i lite smör i en medelvarm stekpanna. Doppa plättarna i kanelsockret direkt efter stekning.