Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pannkakssmeten får en frisk smak av rivet äpple och lätt knäckig ton av brynt smör. Välj gärna svenska äpplen med fin balans mellan syra och sötma.
Kanelsocker: Blanda socker och kanel i en liten skål.
Pannkakor: Halvera och kärna ur äpplet. Riv det på den fina delen av rivjärnet.
Vispa mjölet och halva mängden mjölk till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg, salt, socker och äpple. Låt smeten svälla ca 10 min.
Bryn smöret och häll det i smeten. Grädda tunna pannkakor av smeten i en stekpanna. Lägg pannkakorna på en tallrik med kanelsocker mellan varje pannkaka.
Chokladsås: Blanda kakao, socker och vatten i en kastrull. Koka upp. Låt sjuda ca 5 min, rör då och då.
Karamelliserade äpplen: Kärna ur och skär äpplena i stora tärningar. Bryn i smöret ca 1 minut. Tillsätt sockret. Bryn tills äpplena fått gyllenbrun färg.
Servera pannkakorna med karamelliserade äpplen och ljummen chokladsås.