Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Förena det bästa av två världar och baka en äppelpajkladdkaka – alltså äppelsmulpaj och kladdkaka i ett. Så gott!
Servera med lättvispad grädde.
Media laddas
Äppelkladdkaka: Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet.
Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten.
Smulpaj: Blanda alla ingredienserna till en smulig deg.
Äppelpajkladdkaka: Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan.
Pudra äppeltäcket med kanel.
Smula över pajdegen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter (beroende på hur kladdig du önskar kladdkakan i botten).
Servera gärna med lättvispad grädde.
Recept från Mitt kök