Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelpajkladdkaka – recept

Förena det bästa av två världar och baka en äppelpajkladdkaka – alltså äppelsmulpaj och kladdkaka i ett. Så gott!

Servera med lättvispad grädde.

Äppelpajkladdkaka – recept
Äppelpajkladdkaka – recept
Äppelpajkladdkaka – recept

Ingredienser

    Äppelkladdkaka

    • 175 gsmör
    • 2,5 dlströsocker
    • 2 tskvaniljsocker
    • 3ägg
    • 2,75 dlvetemjöl
    • 2äpplen
    • ströbröd- (till att bröda formen med)

    Smuldeg

    • 100 gsmör
    • 2 dlvetemjöl
    • 1 dlhavregryn
    • 1 dlströsocker
    • 2 msksirap- ljus

    Fyllning

    • 56äpplen
    • 1 mskkanel

    Gör så här

    1. Media laddas
    2. Äppelkladdkaka: Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.

    3. Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet.

    4. Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten.

    5. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten.

    6. Smulpaj: Blanda alla ingredienserna till en smulig deg.

    7. Äppelpajkladdkaka: Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan.

    8. Pudra äppeltäcket med kanel.

    9. Smula över pajdegen.

    10. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter (beroende på hur kladdig du önskar kladdkakan i botten).

    11. Servera gärna med lättvispad grädde.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök