Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Suveränt god äppelpaj med fantastisk konsistens och knaprighet, lagom söt med mycket äpple och kardemumma.
Sätt ugnen på 200°. Mixa ihop mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Ställ kallt 30 min.
Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Mjukstek 3-4 min i smör i en kastrull. Tillsätt råsocker, kardemumma och citronsaft. Ställ åt sidan.
Toscasås: Skålla, skala och mal mandeln. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och vetemjöl, därefter mald mandel och grädde. Ge blandningen ett uppkok. Ställ åt sidan.
Fördela äpplena i bottnen av pajformen. Täck äpplena med toscasås och grädda pajen i nedre delen av ugnen 20-25 min. Servera pajen med glass, grädde eller vaniljsås.