Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på enkel äppelpaj med smuldeg på få ingredienser. Allt du behöver göra är en fyllning med äpplen och kanel och en god och lättbakad smuldeg gjord på havregryn, socker, mjöl och smör. Med andra ord en klassisk äppelpaj som går väldigt snabbt att göra.
En paj är alltid uppskattad som dessert eller till fikat, och det här receptet på äppelsmulpaj är inget undantag och passar alla tillfällen. Godast är pajen om den serveras tillsammans med vaniljsås, vaniljkräm, glass eller vispad grädde.
Media laddas
Sätt ugnen på 225 °. Smuldeg: Blanda smör, havregryn, mjöl och socker till en smulig deg.
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor eller bitar. Blanda bitarna med socker och kanel i en ugnssäker form. Smula över degen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min tills pajen är gyllenbrun. Servera pajen nygräddad med vaniljsås eller glass.
Läs också: