Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelpaj med vit choklad

Äppelpaj med vit choklad i små formar. Alla gäster får en egen liten äppelpaj, det känns extra festligt.

Äppelpaj med vit chokladÄppelpaj med vit chokladÄppelpaj med vit choklad
Foto: Ulrika Pousette

Äppelpaj

  • 6äpplen
  • 100 gsmör
  • 2 dlvetemjöl
  • 250 gvalnötskärnor
  • 1 mskvaniljsocker
  • 0,5 dlströsocker
  • 100 gchoklad- vit

Garnering

  • mynta

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och skär äpplena i skivor.

  2. Mixa smör, vetemjöl och valnötter i en matberedare. Tillsätt vaniljsocker och strösocker och blanda ihop till en smulig deg. Fördela degen i smorda ugnssäkra portionsformar eller en stor form.

  3. Lägg äppelskivorna i formarna. Grovhacka chokladen och strö den över äpplena.

  4. Grädda pajerna mitt i ugnen 10-15 min. Garnera med mynta och servera pajerna med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?