Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt god äppelpaj är alltid populärt att duka fram! Servera gärna med en klick vaniljgrädde. Här hittar du ett recept på glutenfri mjölmix.
Pajdeg: sätt ugnen på 175 grader.
Lägg smöret i en bunke. Häll på vattnet och rör om.
Blanda mjölmix, bakpulver och salt och vänd ner de torra ingredienserna i vätskan. Blanda till en jämn deg. Låt degen svalna i 5 minuter.
Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter.
Grädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning: kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor, lägg klyftorna i en skål. Vänd klyftorna i honung och strö över kanel.
Lägg klyftorna i ett cirkelformat mönster i pajformen och lägg på smör i klickar.
Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter.
Garnering: strö över valnötterna.
Vaniljgrädde: häll upp grädden i en skål.
Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur fröna och lägg i grädden.
Tillsätt sötströ eller lättströ och vispa upp grädden.
Recept från Mitt kök