Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera den läckra pajen med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Blanda mjöl, socker och smör i en bunke och nyp ihop med fingertopparna. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 20 min.
Kavla ut degen ca 3 mm tjock på mjölad arbetsbänk. Lägg degen i en pajform, 24-26 cm i diameter och nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen i frysen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda pajbotttnen mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 175°.
Fyllning: Riv mandelmassan fint på rivjärn. Vispa mandelmassan med smör, 1 dl socker och vaniljsocker med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Rör i mjöl.
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Blanda 3 msk socker och kanel.
Bred ut mazarinfyllningen i pajskalet. Vänd äppelklyftorna i kanelsockret. Lägg äppelklyftorna på smeten i ett cirkelformat mönster. Grädda pajen mitt i ugnen 30–35 min, tills den har stannat och fått en fin gyllenbrun färg.